rH
        rijschool Hamming

Home

De leswagen

Tarieven

TT-Toets

Praktijkexamen

Begeleid rijden

Theorie-examen

Contact

Geslaagden

Geslaagd in 2020

Facebook/Twitter

Machtiging

Tussentijdse toets in het kort
De tussentijdse (TTT) is een rijtest die verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rijexamen; het kan je helpen om eventuele nervositeit weg te nemen. Een examinator van het CBR beoordeelt je rijvaardigheid.
Tijdens de toets worden alle examenonderdelen onder de loep genomen en getoetst volgens de officiële exameneisen.
Je instructeur kan met je mee rijden.

Na afloop van de toets krijg je een advies over de examenonderdelen waaraan je nog extra aandacht moet besteden. Als je de bijzondere manoeuvres goed uitvoert, krijg je vrijstelling voor dit onderdel tijdens het eerstvolgend examen.
De TTT duurt even lang als een rijexamen.

Voor wie

De TTT is onder andere bedoeld voor kandidaten die examen gaan doen in de categorie B (personenauto). Als je rijschool is ingeschreven bij het CBR kun je een TTT aanvragen. Dit is bij rijschool Hamming het geval.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de toets, moet je in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat of rijbewijs (van een andere categorie). Je moet dit tonen voor aanvang van de TTT, samen met een geldig identiteitsbewijs, zoals een paspoort, Europese identiteitskaart of een vreemdelingendocument.
Een bromfietscertificaat is géén geldig identiteitsbewijs. Doe je een TTT voor de personenauto, dan vul je vooraf ook het formulier zelfreflectie in. Voor de toets geef je het aan de examinator.

Wég met die zenuwen!

Omdat de TTT hetzelfde verloopt als een examen, weet je precies wat je straks tijdens het examen kunt verwachten. De toets is een kans bij uitstek om alvast te wennen aan de examensituatie.
Nervositeit wordt zo bij veel kandidaten weggenomen.

Om vrijstelling te verdienen

Keren op de weg, parkeren in een parkeervak zijn voorbeelden van bijzondere manoeuvres. Ze vormen een onderdeel van het examen. Tijdens de TTT komen deze manoeuvres ook aan de orde. Doe je dit goed, dan krijg je vrijstelling voor dit onderdeel. En hoef je op je eerstvolgend rijexamen geen manoeuvres te doen. Als andere onderdelen van de TTT niet vlekkeloos verlopen is dat geen ramp; je vrijstelling blijft staan!!